Blogi

Uudet käyttöehdot ja tietosuoja-asetus

24.5.2018

EU:n uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR) siirtymäaika päättyy 25.5.2018. Yleinen tietosuoja-asetus asettaa uusia velvollisuuksia lähes kaikille henkilötietoja käsitteleville tahoille. Scene Group Oy on valmistautunut toimimaan täysin uuden yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti kaikessa toiminnassaan. Tämän seurauksena olemme myös uudistaneet käyttöehtomme, ja uudet käyttöehdot astuvat voimaan 25.5.2018 alkaen. Uusissa käyttöehdoissa on tehty tarkistuksia koskien palveluidemme käyttöehtoja yleisesti sekä lisätty täysin uusi Tietosuojaliite, joka sisältää yleiseen tietosuoja-asetukseen liittyvät ehdot.

Tutustu molempiin alla olevien linkkien kautta:Uusi status-sivu kertoo palveluiden tilan

9.3.2016

Ongelmatilanteissa tiedottaminen on avainasemassa. Tilanteen ollessa päällä käyttäjät haluavat nopeasti tietoa tilanteen etenemisestä ja siitä, onko ongelma tiedossamme. Tämä johtaa laajemmissa toimintahäiriötilanteissa tukipyyntöjen ja asiakaspalvelupuheluiden nopeaan määrälliseen kasvuun, joka on täysin ymmärrettävää, mutta pahimmassa tapauksessa vie resursseja ongelman ratkaisulta ja hidastaa tilanteen ratkeamista.

Olemme tiedottaneet toimintahäiriöistä Twitter-tilillämme sekä sähköpostitiedotteella ongelman ratkeamisen jälkeen. Kaikki käyttäjät eivät kuitenkaan välttämättä halua sähköpostitiedotetta, jos kyseessä on ollut 5 minuutin toimintahäiriö keskellä yötä, mutta toiselle käyttäjälle tieto voi olla tärkeää. Kaikki eivät myöskään käytä Twitteriä, joten viesti ei välttämättä tavoita käyttäjää ongelmatilanteen ollessa käynnissä.

Olemme kehittäneet ongelmatilanteista tiedottamiseen uuden toimintamallin, jonka avulla käyttäjämme saavat reaaliaikaista tietoa palveluiden tilasta ilman erillistä soittoa, tukipyyntöä tai Twitter-tiliä.

Uusi Status-sivumme kertoo palvelin- ja palvelinkeskuskohtaisesti onko palvelimella, verkkoyhteyksissä tai muussa infrastruktuurissamme tiedossamme olevia toimintahäiriöitä ja onko niiden selvitys- ja korjaustoimenpiteet jo käynnissä. Lisäksi sivuston kautta voit liittyä postituslistalle ja tilata sähköpostitiedotteet koskien niitä palvelimia ja palveluita, joiden käyttäjänä olet.

Jatkossa tiedotamme kaikki vikatilanteet ja tulevat huoltoikkunat ainoastaan Status-sivun ja sen postituslistan kautta. Postituslistalle tulee erikseen liittyä, joten muistathan käydä status.scenegroup.fi - osoitteessa liittymässä listalle niin saat jatkossakin tiedotteet tulevista huoltoikkunoista sekä toimintahäiriöistä.

Lisäksi muistutamme, että webhotellipalveluissa viikottainen ajastettu huoltoikkuna on perjantain ja lauantain välisenä yönä klo. 00:01 - 06:00, jonka aikana voidaan suorittaa mm. ohjelmistopäivityksiä ja muita huoltotoimenpiteitä ilman erillistä tiedotetta.

Patchman lisää sivustosi turvallisuutta

4.1.2016

Tietoturva on tärkeää. Verkkohyökkäysten määrä kasvaa ja keinot monipuolistuvat. Erityisesti hyökkäykset kohdistuvat suosittuihin sisällönhallintajärjestelmiin, kuten WordPressiin, Joomlaan ja Drupaliin. Päivittämättä jäänyt ohjelmisto voi johtaa sivustolle murtautumiseen ja aiheuttaa tulonmenetyksiä, uskottavuusvahinkoja sekä ylimääräistä työtä ja kustannuksia. Yksittäisen murretun sivuston korjauskustannukset voivat nousta kymmenistä euroista satoihin tai jopa tuhansiin euroihin asti korjauksen toteuttajasta ja korjaustarpeen laajuudesta riippuen. Siksi sivuston ohjelmistojen ajan tasalla pitäminen on erityisen tärkeää.

Olemme havainneet, että monien sivustot ovat tästä huolimatta toiminnassa vanhentuneilla, haavoittuneilla versioilla joihin hyökkääjät useimmiten iskevät. Tämän vuoksi olemme ottaneet käyttöön uuden Patchman-työkalun asiakkaidemme sivustojen suojelemiseksi. Patchman skannaa palvelimen päivittäin ja havaitsee automaattisesti tileillä olevat haittaohjelmat ja siirtää ne karanteeniin. Tämän lisäksi Patchman havaitsee jos sivustollasi on haavoittuva ohjelmistoversio käytössä ja lähettää sähköpostiisi varoituksen asiasta kehottaen päivittämään ohjelmisto mahdollisimman pian. Jos WordPress, Joomla- tai Drupal-ohjelmistosi on vielä 5 päivän kuluttua haavoittuneessa tilassa, pyrkii Patchman automaattisesti tekemään korjauspäivityksen eli patchin haavoittuvuuden tukkimiseksi ja sivustosi turvaamiseksi.

Kriittisissä tilanteissa voimme merkittävästi nopeuttaa korjauspäivitysten automaattista asennusta sivustojen tietoturvan maksimoimiseksi.

Patchman on tarkoitettu täydentämään sivustosi tietoturvaa ja turvaamaan selustaa tilanteissa, joissa normaali ohjelmistopäivitys on jäänyt tekemättä. Tästä huolimatta suosittelemme yhä vahvasti päivittämään sivuston ohjelmistot säännöllisesti ja sopimaan tarvittaessa sivuston toteuttajan kanssa sivuston tietoturvapäivityksien säännöllisestä asentamisesta.

Webhotellien PHP päivittyy kevään aikana

12.01.2015

Tulemme siirtymään kaikilla webhotellipalvelimilla kevään aikana nykyisestä 5.4 - sarjan PHP:sta ensin 5.5 - sarjaan ja pian sen jälkeen 5.6 - sarjaan. Päivityksissä on hyvin vähän muutoksia, jotka vaikuttavat PHP-sovellusten toimintaan. Joitakin poikkeuksia kuitenkin on ja suosittelemme, että varmistatte käytössänne olevien PHP-sovellusten yhteensopivuuden uusien versioiden kanssa ja päivitätte ohjelmistot tarvittaessa uudempiin yhteensopiviin versioihin. Sivustonne webmaster tai PHP-sovelluksenne toimittaja voi varmistaa yhteensopivuuden.

PHP 5.5 - sarjaan siirrytään 15.3.2015 alkaen. Muutoksista 5.4 ja 5.5 sarjan välillä voi lukea PHP:n sivuilta:
http://php.net/manual/en/migration55.php

PHP 5.6 - sarjaan siirrytään 15.4.2015 alkaen. Muutoksista 5.5 ja 5.6 - sarjan välillä voi lukea lisää PHP:n sivuilta:
http://php.net/manual/en/migration56.php

PHP-laajennusten osalta Zend Guard Loader ei toistaiseksi tue 5.5 tai 5.6 - sarjaa. Tulemme jatkamaan sen tukea heti kun Zend julkaisee yhteensopivan version. Sivustoille joille Zend Guard Loader - tuki on välttämätön suosittelemme pilvipalveluamme joka mahdollistaa Zend Guard Loader - yhteensopivan PHP-version ajamisen jatkossakin.


Pilvipalvelimet uudistuivat

22.04.2014

Olemme uudistaneet pilvipalvelinten levykuvat täydellisesti. Käytössä on nyt päivitetyt käyttöjärjestelmäversiot CentOS 6.5, Ubuntu 14.04 LTS ja Debian 7. Olemme optimoineet jokaisen käyttöjärjestelmän suorituskyvyn äärimmilleen, jonka lisäksi levykuvat ovat levytilan käytöltään aiempaa kevyempiä. Muutokset varmistavat, että saat pilvipalvelintesi suorituskyvystä kaiken irti!

Heartbleed no more

Kaikki palvelinkuvat käyttävät oletuksena turvallista ja päivitettyä versiota OpenSSL-ohjelmistosta, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia Heartbleed-haavoittuvuudesta uusien palvelintesi osalta.

Swappaa vain jos tarvitset

Kaikissa uusissa levykuvissa on siirrytty yhden levyosion käyttöön entisen kolmen sijasta. Muutoksen ansiosta mm. levytilan skaalaus on jatkossa helpompaa ja SWAP-osion sijaan voit luoda palvelimellesi SWAP-tiedoston - mikäli siis koet SWAPin käytön omassa palvelimessasi tarpeelliseksi. Tämä mahdollistaa myös SWAP-muistin koon muokkaamisen helpommin juuri sinun palvelimesi tarpeita vastaavaksi. Dedikoidun SWAP-osion ja SWAP-tiedoston välillä ei ole suorituskyvyn kannalta eroa, mutta SWAP-tiedosto on joustavampi ratkaisu. Mikäli palvelin toistuvasti käyttää SWAP-muistia, kannattaa silloin korottaa keskusmuistin määrää, joka onnistuu helposti palvelinta skaalaamalla. Swappaaminen hidastaa aina palvelimen suorituskykyä, jonka vuoksi sitä tulee välttää.

SWAP-tiedoston luonti onnistuu komentoriviltä root-käyttäjänä.
Luodaan 1Gt SWAP-tiedosto:
fallocate -l 1G /swap
mkswap /swap
swapon /swap

Lisää /etc/fstab-tiedostoon rivi:
/swap none swap sw 0 0
Tämän jälkeen SWAP-tiedosto on aktivoitu ja käytössä.
SWAP-tiedoston voi fallocate - komennon sijaan luoda myös komennolla:
dd if=/dev/zero of=/swap bs=1M count=1024
Esimerkissä count=1024 voi korvata esim. count=512, joka luo 0.5 Gt SWAP-tiedoston, 1024=1Gt, 2048=2Gt kokoisen SWAP-tiedoston jne.

Muutokset koskevat vain uusia, 22.4.2014 alkaen luotuja pilvipalvelimia.


Scene Group ja cPanel solmivat partnerisopimuksen

12.08.2013

Scene Group Oy ja cPanel, Inc. ovat solmineet yhteistyösopimuksen jonka seurauksena Scene Group on cPanel, Inc. virallinen partneri. Uuden yhteistyösopimuksen ansiosta Scene Group hyötyy mm. cPanelin tarjoamasta korkean prioriteetin tuesta. Lisäksi sopimus mahdollistaa tehokkaan lisenssien hallinnan ja liittämisen suoraan Scene Groupin palveluihin ja hallintajärjestelmiin. Partnerisopimuksen ansiosta voimme jatkossakin tarjota cPanel®-ohjelmistojen lisenssejä asiakkaillemme kilpailukykyisin hinnoin.

"Olemme innoissamme uuden partnerisopimuksen tuomista mahdollisuuksista. cPanel on ollut käytössämme jo yli 10 vuoden ajan joten virallinen partnerisopimus oli meille looginen seuraaval askel. Sopimus antaa Scene Groupille edellytykset tarjota entistä nopeampaa ja kattavampaa palvelua asiakkaillemme ja samalla vahvistaa asemaamme kotimaisena pilvipalveluiden tarjoajana",
kertoo Mikko Kivinen, Scene Group Oy:n toimitusjohtaja.

cPanel, Inc. antoi seuraavan lausunnon yhteistyötä koskien:
"cPanel, Inc. is proud to welcome Scene Group Oy into the partner family. We look forward to years of successful partnership, and collectively providing a better experience for their customers and clients."


cPanel® on cPanel, Inc. rekisteröity tavaramerkki.


PHP 5.4 päivitys webhotelleihin kesän aikana

22.05.2013

Kaikissa Scene Groupin webhotellipalvelimissa tullaan kesän aikana siirtymään PHP 5.4 - sarjaan. Ennen päivitystä on hyvä varmistaa, että käytössäsi olevat PHP-sovellukset ovat PHP 5.4 yhteensopivia. Muutokset 5.4 ja 5.3 välillä ovat pieniä ja lähes kaikki yleisimmät sovellukset toimivat ongelmitta myös uudella versiolla. Voit varmistaa asian ohjelmiston tekijältä tai sivustosi webmasterilta. Jos olet itse sovelluksen tekijä, voit tutustua teknisiin muutoksiin
PHP:n sivuilla osoitteessa http://php.net/manual/en/migration54.php

Päivitykset PHP 5.4 versioon aloitetaan viikottaisissa huoltoikkunoissa aikaisintaan 15.6.2013. Varmista siis sivustosi PHP-sovellusten yhteensopivuus hyvissä ajoin!
Samalla haluamme muistuttaa, kuinka tärkeää omien PHP-sovellusten ajan tasalla pitäminen on. Kevään aikana verkossa on ollut paljon hyökkäyksiä, jotka kohdistuvat erityisesti WordPress- ja Joomla-sovelluksia hyödyntäviin sivustoihin ja niiden haavoittuvuuksiin. Pitämällä ohjelmistosi ajan tasalla ja tietoturva-asetukset kunnossa vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Lisäksi ilmoitamme, että virallinen tuki FrontPage Extensions - laajennuksille päättyy 30.6.2013. Emme poista Frontpage Extensions-toiminnallisuutta tuolloin, mutta emme voi enää valmistajan puutteellisen tuen vuoksi taata sen toimintaa kyseisen päivämäärän jälkeen. FrontPage-laajennukset koskevat vain niitä, jotka ovat siirtäneet kotisivunsa palvelimelle suoraan FrontPage-ohjelmasta.


Niko 2 - lentäjäveljekset elokuvan kotisivut Scene Groupin pilvessä

17.10.2012

Maailmanmenestys animaatioelokuvan Niko - lentäjän poika jatko-osa sai ensi-iltansa 12.10.2012. Uudesta Niko 2 - lentäjäveljekset -elokuvasta odotetaan suurta menestystä ja Nikon kotisivuille odotetaan kävijäryntäystä tulevina päivinä ja viikkoina. Toimintavarmuus on kriittisessä roolissa, jotta kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan elokuvan trailereihin, hahmoihin ja tarinaan Nikon kotisivuilla. Toimintavarmuuden takaamiseksi sivuston alustaksi valittiin Scene Groupin uusi, skaalautuva pilvipalvelin Ulvilan palvelinkeskuksesta. Elokuvan sivustoon voit tutustua osoitteessa www.nikomovie.com sekä Facebook-sivuihin osoitteessa http://www.facebook.com/NikoMovieOfficial. Tsekkaa myös oheinen traileri!


Skaalautuva pilvi, palvelintila Suomesta ja uusittu sivusto

16.10.2012

Otsikko kertoo kaiken - teimme ison uudistuksen kertaheitolla, kuten on jo perinteeksi muodostunut. Julkaisemme tänään täysin uuden skaalautuvan pilvipalvelun, joka korvaa vanhat virtuaali- ja vuokrapalvelinratkaisumme. Tiimimme on työstänyt uutta skaalautuvaa ratkaisua jo yli vuoden päivät ja koko hallintajärjestelmä onkin omaa tuotantoamme. Pilven hienous on skaalautuvuuden lisäksi siinä, että erillisiä sopimuksia ei enää tarvita, vaan asiakas maksaa palvelun käytöstä tuntikohtaisesti vain varaamiensa resurssien osalta. Käytön voi lopettaa helposti, kun ennakkoon maksettu saldo kuluu loppuun ja erillistä irtisanomista ei tarvita. Tuntikohtainen resurssien käytön veloitus mahdollistaa myös sen, että lisäresurssit saa käyttöönsä todella edullisesti vaikka vain tunniksi kerrallaan. Helppoa!
Asiakkaidemme pyynnöstä otamme nyt käyttöön ensimmäisen palvelintilamme Suomessa. Uusi, huippumoderni ja turvallinen palvelintila sijaitsee Ulvilassa, aivan Porin tuntumassa. Palvelintila on rakennettu alunperin puolustusvoimien käyttöön louhitun kallioluolaston sisään ja on tilakapasiteetiltaan yksi Suomen ja jopa Euroopan suurimpia.
Koristeena kakun päälle esittelemme täysin uusitun sivustomme, jonka toivomme palvelevan asiakkaitamme entistäkin paremmin!


Scene Group 11 vuotta!

25.9.2012

Internet-palveluntarjoaja jo vuodesta 2001.


Uusi toiminto Webmailissa

02.06.2012

Lisäsimme uuden, tärkeän toiminnon webmailiin. Kyseessä on salasanan vaihtaminen, joka ei aikaisemmin ole ollut mahdollinen teknisistä rajoitteista johtuen. Työkalu löytyy kohdasta Asetukset -> Salasanan vaihto.


Haemme tehokasta myyjää!

11.04.2012

Oletko aina haaveillut työskentelystä Scene Groupilla? Jos vastaus on kyllä ja myynti on vahvuutesi, voi unelmistasi tulla totta! Haemme palvelukseemme työlleen omistautuvaa, ulospäin suuntautunutta ja aktiivista henkilöä myyntitehtäviin. Tsekkaa speksit avoimet työpaikat - sivultamme ja lähetä hakemuksesi!


Linux on kaikkialla

04.04.2012

The Linux Foundation on julkaissut mahtavan videon, joka esittelee Linuxin maailmanvalloitusta ja kertoo, miten Linuxia kehitetään. Linux löytyy tietysti Scene Groupin palvelimista, mutta katso alla olevasta videosta miten Linuxista on tullut osa jokapäiväistä elämääsi.


PHP 5.4.0 julkaistu

06.03.2012

PHP on julkaissut uusimman PHP 5.4.0 version, joka sisältää joitain muutoksia ja uudistuksia, jotka eivät suoraan ole yhteensopivia vanhempien PHP-versioiden kanssa. Sovelluskehittäjien on hyvä jo nyt tutustua muutoksiin ja aloittaa toimet omien ohjelmistojen päivittämiseksi PHP 5.4.0 - yhteensopiviksi. Scene Groupin webhotelleissa 5.4.0 käyttöönoton aikataulusta tullaan tiedottamaan hyvissä ajoin etukäteen erillisellä tiedotteella.

Tutustu migraatio-oppaaseen PHP:n sivuilla


RAUHALLISTA JOULUA JA MENESTYKSEKÄSTÄ UUTTA VUOTTA 2012!

23.12.2011

Asiakaspalvelumme siirtyy joululomalle lauantaina 24.12. ja palaa töihin jälleen tiistaina 27.12. Uuden vuoden aattona 31.12.2011 asiakaspalvelu on suljettu. Kiireelliset huoltotoimenpiteet suoritetaan myös pyhien aikana. Palvelimien tilaa valvotaan normaalisti ympäri vuorokauden.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2012!


Kuvagalleriaan tuki PNG-kuville

16.12.2011

Lisäsimme hallintapaneelin kuvagalleriaan tuen PNG-kuville. Voit luoda helposti kuvagallerioita siirtämällä kuvatiedostosi palvelimella olevaan hakemistoon ja valitsemalla hallintapaneelin Tiedostot-näkymässä "Luo kuvagalleria" kyseisen hakemiston toiminnoista.


Joulupata porisee taas!

01.12.2011

Tänä vuonna osallistumme Suomen Pelastusarmeijan joulupata-keräykseen 125 euron lahjoituksella. Kerätyt lahjoitukset käytetään vähäosaisten lapsiperheiden ja syrjäytyneiden ihmisten auttamiseksi joulun alla. Haastamme kaikki asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja kilpailijamme osallistumaan pottiin parhaaksi katsomallaan summalla!


Virtuaalipalvelinten hallinta ja käyttöjärjestelmät uudistuivat

31.10.2011

Virtuaalipalvelinten hallinta sai hiljattain kauneusleikkauksen jonka myötä hallintasivu vastaa tyyliltään kesällä uudistunutta sivustoamme ja webhotellien hallintaa. Kirjaudu palvelimesi hallintaan ja tsekkaa uusi tyyli - tätä karkkia kelpaa katsella!

Samalla saatavilla olevat käyttöjärjestelmät päivittyivät.Voit nyt valita käyttöjärjestelmäksi jonkin seuraavista:
CentOS Linux 6, Debian 6, Ubuntu 10.04 LTS, Ubuntu 11.04, Fedora 15 ja uutuutena Scientific Linux 6.


Scene Group 10 vuotta!

25.09.2011

Kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme viimeisen 10 vuoden mahtavasta annista! Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista. Tehdään seuraavasta vuosikymmenestä yhdessä vielä nykyistäkin loistavampi!


Uusia tehotyökaluja hallintapaneeliin

18.09.2011

Olemme kehittäneet webhotellien hallintapaneeliin uuden monipuolisen ja tehokkaan työkalun tiedostojen hallintaan ja julkaisuun. Työkalut löytyvät Tiedostot-linkin alta.

Tiedostojen hallinta

Voit siirtää tiedostoja palvelimelle ja hallita levytilaasi yksinkertaisen web-käyttöliittymän avulla. Voit myös asettaa helposti käyttöoikeudet tiedostoille ja hakemistoille.

Suojaa sisältö salasanalla

Voit suojata levytilassa olevan hakemiston tiedostot käyttäjätunnuksella ja salasanalla Suojaa salasanalla-työkalun avulla.

Muuta hakemisto kuvagalleriaksi yhdellä klikkauksella

Luo kuvagalleria-toiminnon avulla voit muuttaa minkä tahansa palvelimella olevan hakemistosi web-selaimella toimivaksi siistiksi kuvagalleriaksi. Siirrät vain kuvatiedostot hakemistoon ja klikkaat Luo kuvagalleria-linkkiä. Järjestelmämme luo automaattisesti kuvagallerian hakemistossa olevista tiedostoista ilman, että sinun tarvitsee asentaa mitään sovellusta itse. Kuvagalleria päivittää lisätyt ja poistetut kuvat automaattisesti näkyviin jokaisella uudella sivunlatauksella. Voit myös luoda yksityisiä kuvagallerioita hyödyntämällä Suojaa salasanalla-toimintoa samassa hakemistossa.


Lisää levytilaa webhotelleihin

02.07.2011

Webhotellit saavat tänään merkittävän päivityksen nostaessamme levytilarajoituksia tuntuvasti. Uudistuksen myötä asiakkaamme saavat merkittäviä kustannussäästöjä sekä uudenlaista vapautta lisääntyneen levytilan ansiosta. Korotus on perusteltu, sillä asiakkaidemme levytilan tarve on jatkuvassa kasvussa. Suuremmasta levytilasta huolimatta laadusta ei tingitä, tulemme jatkossakin käyttämään vain parhaita, huippunopeita SAS-kiintolevyjä jotka on suunniteltu erityisesti palvelinkäyttöön. Samassa yhteydessä korotamme myös sallittujen lisäverkkotunnusten rajoitusta ja Platinum+ paketin liikennöintirajoitusta. Asiakkaidemme toiveesta tuomme myyntiin myös edullisemman hintaluokan Silver-paketin.

Uudistusten myötä webhotelliemme kapasiteetti ja ominaisuudet tarjoavat asiakkaillemme markkinoiden parhaan hinta-laatusuhteen joka kestää myös kansainvälisen vertailun.

Uudet levytilat

  Ennen Nyt
Gold 1Gt 5Gt
Platinum 2Gt 10Gt
Platinum+ 4Gt 20Gt


Uusi ilme ja uusia ominaisuuksia palveluihin

01.06.2011

Uudistimme tänään sivustomme ja palveluidemme ilmeen ja samalla julkaisimme uuden suomenkielisen hallintapaneelin webhotellien käyttäjille! Uusi ilme siirtyy kesän aikana myös virtuaalipalvelinten hallintaan sekä SceneDeskiin.

Uuden hallintapaneelin ansiosta webhotellin hallinta on nyt entistä selkeämpää ja yksinkertaisempaa. Olemme keskittyneet tärkeimpien toimintojen, kuten sähköpostitilien ja tietokantojen hallinnan selkeyttämiseen. Asiakkailla on kuitenkin yhä pääsy myös vanhaan cPanel-hallintapaneeliin ja sen toimintoihin hallintapaneelin Edistyneet toiminnot - linkin kautta.

Webmail sai uuden selkeämmän ilmeen lisäksi joukon korjauksia jotka nopeuttavat sähköpostin käyttöä ja parantavat sen toiminnallisuutta.

Vuokrapalvelintarjontamme muuttuu pohjautumaan uuden, entistä energiatehokkaamman ja suorituskykyisemmän Intel Xeon L5630 - prosessorin ympärille, joka korvaa tarjontamme alustana aiemmin toimineen Intel Xeon L5410 - prosessorin.

Palautteenne on meille äärimmäisen tärkeää. Monet tänään julkaistavat uudistukset ja korjaukset ovat saaneet innoituksensa asiakkaidemme toiveista. Paljon uutta hyvää on luvassa kesän aikana joten seuraa blogia ja twiittejä aktiivisesti!

PHP 5.3 tulee, oletko valmis?

20.04.2011

Siirrymme palvelimillamme PHP 5.3 sarjan käyttöön toukokuussa 13. päivänä. PHP 5.3 tuo mukanaan huikean määrän uudistuksia ja parannuksia, mutta myös joitain muutoksia varsinkin vanhempiin PHP:n versioihin verrattuna. Lähes kaikki yleisimmin käytössä olevat PHP-sovellukset ovat tukeneet 5.3 - versiota jo pidemmän aikaa - varmista siis, että käytössäsi on PHP-sovelluksestasi viimeisin saatavilla oleva versio!

Omien PHP-skriptien yhteensopivuuden voi varmistaa tutustumalla PHP:n tarjoamiin dokumentteihin muutoksista eri versioiden välillä sekä ohjeista miten omaa ohjelmakoodia tulee muuttaa, että se on PHP 5.3 - yhteensopivaa. Tsekkaa lisätiedot oheisista linkeistä.

Migraatio-opas
Muutosloki


Virtuaalipalvelimia Saksasta!

03.02.2011

Historiankirjat menevät tänään uusiksi, sillä Scene Group tuo nyt ensimmäistä kertaa historiansa aikana saataville hosting-palveluita euroopassa sijaitsevasta palvelintilasta! Uutuutena asiakkaamme voivat nyt sijoittaa virtuaalipalvelimensa Saksan Falkensteinissa sijaitsevaan palvelintilaan nykyisen Atlantassa sijaitsevan palvelintilamme lisäksi. Hinta on sama palvelintilasta riippumatta.

Asiakkaamme voivat nyt sijoittaa toimintojaan kahdelle mantereelle joka mahdollistaa mm. skenaariot, joissa sisältö on aina mahdollisimman lähellä loppukäyttäjää. Palveluiden maantieteellinen hajauttaminen on edullista ja sillä voidaan helposti lisätä toimintavarmuutta esimerkiksi nimipalveluissa, sähköpostissa, www-palveluissa sekä varmuuskopioinnissa.

Tilaa oma virtuaalipalvelimesi jo tänään!


Scene Groupista Wikimedia Suomen kannatusjäsen

31.01.2011

Kaikki tuntevat verkon ilmaisen tietosanakirja Wikipedian ja monille on tuttu esimerkiksi kuva- ja videovaranto Wikimedia Commons. Wikimedia Suomi on hiljattain perustettu yhdistys, joka edustaa palveluiden taustalla olevaa Wikimedia Foundationia Suomessa. Yhdistyksen tavoitteena on mm. suomenkielisen vapaan sisällön luominen ja sen käytön edistäminen. Yhdistys pyrkii toiminnallaan edistämään ymmärrystä Wikipedian toiminnasta.

Scene Groupille Wikimedian edistämä tiedon ja kulttuurin avoimuus ja saattaminen vapaaseen käyttöön on tärkeä ja tukemisen arvoinen asia. Kuultuamme Wikimedian rantautumisesta kotimaahan lähdimme välittömästi mukaan tukemaan toimintaa ja Scene Group Oy:llä on kunnia olla Wikimedia Suomen ensimmäinen kannatusjäsen. Wikimedian toimintaa voi tukea liittymällä jäseneksi tai osallistumalla toimintaan. Lue lisää Wikimedia Suomen sivuilta.


.FI-verkkotunnusten hinnat tippuivat

24.01.2011

Poistamme .fi - verkkotunnusten hinnasta rekisteröintipalkkion kokonaisuudessaan! Tämä tarkoittaa sitä, että uusi hinta 3 vuoden .fi - verkkotunnusrekisteröinnille on sama kuin suoraan Viestintäviraston kautta eli 33€ / 3 vuotta, ALV 0%. Vanha hintamme oli 69€ / 3 vuotta, sis. ALV 23%. Rekisteröimme pyynnöstä myös muut aikavälit: 12€/1 vuosi tai 50€/5 vuotta.


Uusia virtuaalipalvelimia ja lisää ominaisuuksia

09.01.2011

Oletko aina halunnut oman virtuaalipalvelimen mutta se on ollut liian kallis tai ominaisuudet puutteelliset? Scene Group esittelee nyt uuden, 512Mt keskusmuistilla varustetun virtuaalipalvelimen jonka kuukausimaksu on vain 19 euroa, sis. arvonlisäveron! Korotamme myös nykyisten pakettien liikennöintirajoituksia moninkertaisiksi ja tiputamme kuukausimaksuja 10-50 euroa.

Hinnat

  Ennen Nyt
Basic 59 € 49 €
Performance 119 € 99 €
eXtreme 199 € 149 €

Liikennöinti

  Ennen Nyt
Basic 200Gt 1000Gt
Performance 400Gt 1500Gt
eXtreme 500Gt 2000Gt

Lisää ylläpito pikkurahalla

Konfiguroimme palvelimen käyttövalmiiksi, siirrämme sivustosi webhotellista virtuaalipalvelimelle ja huolehdimme ylläpidosta huippuedullisella 30 euron kuukausimaksulla, joka sisältää cPanelin lisenssin (arvo 20 € per kk). Virtuaalipalvelimet ylläpidolla nyt alkaen 49 € per kk! Lue lisää ylläpidosta.

Asiantuntijatyöt nyt 15 minuutin veloituksella

Lähes kaikki kilpailijamme veloittavat ylläpitotöistä tuntikohtaisesti, vaikka itse suoritettu työ veisi vain muutaman minuutin. Monet ongelmat voidaan kuitenkin ratkaista 15-30 minuutissa. Scene Groupin asiakkaana maksat vain käytetystä ajasta, sillä veloitamme asiantuntijatyöt nyt 15 minuutin tarkkuudella, jolloin hinta on 25EUR / 15 minuuttia tai jos työhön kuluu koko tunti, on hinta vanha tuttu 75EUR / per h. Kilpailijoistamme poiketen hintamme on aina sama kellonajasta riippumatta.

Kaikki yllämainitut hinnat sisältävät ALV:n 23%.


Rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2011!

23.12.2010

Asiakaspalvelumme siirtyy joululomalle perjantaina 24.12. ja palaa töihin jälleen maanantaina 27.12. Uuden vuoden aattona 31.12.2010 asiakaspalvelu on suljettu. Kiireelliset huoltotoimenpiteet suoritetaan myös pyhien aikana. Palvelimien tilaa valvotaan normaalisti ympäri vuorokauden.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2011!

Virtuaalipalvelimen hallinta uudistuu

7.12.2010

Virtuaalipalvelimien hallinta helpottuu sillä julkaisemme nyt uuden virtuaalipalvelinten hallintapaneelin! Paneelin uusia toimintoja on kehitetty aktiivisesti kesästä asti ja ne tulevat merkittävästi helpottamaan palvelimen ylläpitoon liittyviä rutiineja.

Palvelimen tiedot

Uusi Palvelimen tiedot-sivu joka toimii hallintapaneelin etusivuna näyttää yhdellä vilkaisulla palvelimen tilan sekä prosessorin, muistin ja levytilan käyttöasteet yhdessä liikennöintimäärien kanssa. Sivulla on tarkkojen lukujen lisäksi myös helppolukuiset graafiset statistiikat.

Uudelleenkäynnistys

Vanha tuttu uudelleenkäynnistys (reboot) työkalu löytyy myös uudesta versiosta.

Virranhallinta

Sammuta tai käynnistä palvelimesi helposti.

Uudelleenasennus

Hallintapaneelin kautta voi nyt helposti asentaa Linux-käyttöjärjestelmän uudelleen. Voit valita mm. seuraavista: CentOS, Fedora, Ubuntu ja Debian.

Päivitys

Palvelimen voi nyt helposti päivittää tehokkaampaan koska tahansa! Uudet tehot aktivoituvat käyttöösi alle minuutissa.

Kielivalinta

Voit nyt valita hallintapaneelin kieleksi suomen tai englannin.

Kehitämme aktiivisesti virtuaalipalvelinten hallintatyökaluja. Palaute ja toiveet hallintapaneelia koskien voi lähettää asiakaspalveluumme, asiakaspalvelu@scenegroup.fi!


Arkistoi sähköpostiviestit Webmailin avulla

5.12.2010

Mozilla Thunderbirdin käyttäjille on tullut tutuksi kätevä arkistoi (archive) toiminto, jonka avulla sähköpostiviestit voi yhdellä klikkauksella arkistoida omaan kansioonsa. Sama toiminto löytyy nyt myös webmailistamme ja se on 100% yhteensopiva Mozilla Thunderbirdin kanssa!

Webmailin Asetukset-sivulla voit määritellä, miten haluat viestit arkistoida. Voit arkistoida ne seuraavilla tavoilla:

Voit myös määritellä täysin oman arkistointikansion.

Viestien arkistointi on tämän jälkeen äärettömän helppoa - viestinäkymässä klikkaat vain arkistoi-linkkiä. Arkistoituja viestejä on helppo selata Arkisto-linkkiä klikkaamalla.

Arkistointi on erinomainen tapa pitää postilaatikko siistinä ja löytää vanhat tärkeät viestit helposti!


Kaikki mukaan Joulupataan!

1.12.2010

Lahjoitamme 100 euroa Suomen Pelastusarmeijan Joulupata-keräykseen. Kerätyt lahjoitukset käytetään vähäosaisten lapsiperheiden ja syrjäytyneiden ihmisten auttamiseksi joulun alla. Haastamme kaikki asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja kilpailijamme osallistumaan pottiin parhaaksi katsomallaan summalla!


Webmailiin paranneltu IE7 - tuki

22.10.2010

Scene Groupin webmail-sovelluksen IE7-tukea on tänään parannettu. Vaikka Internet Explorer 7 - selain ei ikänsä puolesta sisälly virallisesti tuettuihin selaimiin, päätimme asiakkaidemme toiveiden perusteella parantaa IE7-yhteensopivuutta. Päivitys korjaa mm. Saapuneet-kansion näkymässä esiintyneen ongelman. Päivityksestä huolimatta suosittelemme yhä kaikkia käyttäjiä päivittämään selaimensa aina viimeisimpään saatavilla olevaan versioon parhaan tietoturvan ja käyttökokemuksen takaamiseksi. Selaimen päivitykset ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia.


Scene Groupin Mikko Kivinen Satakunnan Kansassa

21.10.2010

Scene Groupin toimitusjohtaja Mikko Kivinen oli Satakunnan Kansan haastateltavana tänään julkaistussa lehdessä. Haastattelussa kerrotaan mm. Scene Groupin toiminnasta ja kokemuksista Yhdysvalloissa sekä Suomen ja USA:n markkinoiden eroista. USA:n markkinoiden mahdollisuuksista Satakuntalaisille yrityksille keskusteltiin Porissa laajasti keskiviikkona myös Porin Seudun Kehittämiskeskus (POSEK) ja Satakunnan ELY-keskuksen järjestämässä USA-aamukahvitilaisuudessa.

Juttu löytyy Satakunnan Kansan taloussivuilta (sivu 11) tai oheista kuvaa klikkaamalla.
Stockholm tuo uutta suorituskykyä webhotelleihin

07.08.2010

Ensimmäiset webhotellit luotiin eilen perjantaina uudelle Stockholm-palvelimelle, joka tuo viimeisimmän teknologian asiakkaidemme käyttöön pienellä kuukausimaksulla. Stockholm rakennettiin vastaamaan meille tärkeitä arvoja: Luotettavuus, ympäristöystävällisyys ja suorituskyky.

Palvelin on tuttuun tapaan rakennettu mm. SuperMicron ja Intelin luotettavista palvelinkomponenteista. Levyjärjestelmänä on RAID-1 peilauksella ja BBU:lla(Battery Backup Unit) varustetut, vaativaan palvelinkäyttöön suunnitellut SAS-kiintolevyt, joiden nopeus on 15,000 (RPM) kierrosta minuutissa. BBU varmistaa, että tiedot kirjoitetaan levylle vaikka sähkönsyötössä tapahtuisikin yllättävä katkos ja estää näin tärkeiden tietojen katoamisen. Useat palveluntarjoajat rakentavat webhotelliratkaisunsa edullisempien SATAII-kiintolevyjen varaan, joiden nopeus on vain 7,200 (RPM) kierrosta minuutissa, eli sama kuin useimmissa kotitietokoneissa.

Ympäristöystävällisyys saavutetaan energiatehokkailla komponenteilla. Tätä varten palvelimeen on valittu Intelin uusi 32nm - arkkitehtuuriin perustuva Intel Xeon L5630 2.13GHz Quad Core - suoritin, jonka virrankulutus on vain 40W. Vertailun vuoksi palvelimissa usein käytettävät E- ja X-sarjan suorittimet kuluttuvat 80W - 130W!

Ohjelmistojen osalta suurin uudistus on tapahtunut MySQL:n suhteen - Stockholm starttaa uusimmalla 5.1 - versiolla. PHP on toistaiseksi 5.2.x - sarjaa, johtuen lähinnä 5.3 - sarjan PDO-laajennuksiin liittyvistä bugeista. Tulevaisuutta silmällä pitäen sovellukset on kuitenkin suositeltavaa rakentaa 5.3-sarjan kanssa yhteensopiviksi.

Stockholm-palvelin antaa siis yrityksesi sähköiselle toiminnalle verkossa luotettavan, ympäristöystävällisen ja teknisesti edistyneen toimintaympäristön josta voit olla ylpeä. Ympärivuorokautinen valvonta, 4 kertaa vuorokaudessa tapahtuva varmuuskopiointi, nopeat verkkoyhteydet useiden eri palveluntarjoajien kautta sekä UPS- ja Diesel-generaattorein varmistettu sähkönsyöttö antavat mielenrauhaa ja tiedon siitä, että liiketoimintasi verkossa on hyvissä käsissä.

Tilaa oma webhotellisi Stockholm-palvelimelta, alkaen 10€ / kuukausi!


Laaja päivitys Webmailiin!

24.05.2010

Uusi päivitys korjaa muutaman bugin ja lisää suuren määrän uusia ominaisuuksia! Uudet ominaisuudet ovat heti käytettävissä.

Uudet ominaisuudet

Korjatut bugit

Klikkaa osoitteeseen webmail.scenegroup.fi ja tutustu uusiin ominaisuuksiin!


Kevään printtikampanja käynnistyi

14.05.2010

Scene Groupin keväinen printtikampanja on käynnistynyt! Kampanja on osoitettu kotimaisille yrityksille sekä laadukkaille kotimaisille web-sivustoille. Mikäli kampanjamme ei osunut omaan postilaatikkoosi niin ei hätää - ota yhteys myyntiimme ja saat mahtavan tutustumistarjouksen!


Lisää väkeä sovelluskehitykseen

28.04.2010

Mikko Liukkonen on liittynyt Scene Groupin tiimiin ja tuo yritykseemme lisäosaamista ja kokemusta erityisesti web-ohjelmoinnin puolelle. Mikko tulee keskittymään erityisesti SceneDesk-, Webmail- ja virtuaalituotteidemme sovelluskehitykseen.


Haastattelussa YhdysSanaKuvia.comin Teemu Kokkonen

16.03.2010

Talven pakkasten ollessa kovimmillaan solmittiin yhteistyösopimus Scene Groupin ja modernin huumorin edelläkävijän, YhdysSanaKuvia.comin kanssa. Yhteistyö varmistaisi, että nousukiidossa oleva sivusto saa käyttöönsä luotettavan julkaisualustan Scene Groupin webhotellista jolloin vain taivas on rajana sivuston kasvulle. Saimme nyt kevään nopeasti edetessä mahdollisuuden haastatella YhdysSanaKuvia.comin perustajaa, Teemu Kokkosta.

Mistä sait idean YhdysSanaKuvia - sivuston perustamiseksi?

Ajatus juuri tämän idean toteuttamisesta ja näiden hullunkuristen sanojen kuvittamisista kumpui terveen kierosta mielikuvituksestani.

Millaisena näet sivustosi kasvupotentiaalin lähivuosina ja mihin suuntaan haluat sivustoa kehittää? Mikä on sivustosi kohderyhmä?

Näen sivuston kasvupotentiaalin ”hiomattomana timanttina”. Selkeä ja johdonmukainen markkinointi johtaisi kasvutuloksiin, mutta se vaatii myös rahallista panostusta. Toistaiseksi minulta ei ole löytynyt kuin aikaa (materiaalin tuottamiseen). Ehkä tulevien lisäpalveluiden myötä sivustosta saatetaan kertoa kavereille ja tutuille helpommin.

Tulen kehittämään sivustoa interaktiivisemmaksi ja viihteellisemmäksi. Tavoitteena on mm. luoda kokonainen yhdyssanayhteisö. Kehityspolkuun kuuluvat niin tuotteet, pelit kuin kilpailut, arvonnat ja keskustelut. Näkyvyys kasvaa tasaisesti pienestä markkinointibudjetista huolimatta mm. sosiaalisen median välityksellä.

Sivuston kohderyhmän on monipuolinen - piirrosten ja toteutustavan lapsellisuus ja rohkeat toteutukset vetoavat nuoriin mutta samalla aikuisiin jotka harrastavat sanoilla ja äidinkielellä leikkimistä ja tavallisiin ihmisiin, jotka hakevat päiväänsä hetken kevennystä ja ymmärtävät myös sanallisen leikin päälle. Voisin sanoa, että sivuston kohderyhmään kuuluu kaikki muut paitsi tosikot!

Näetkö sivustosi konseptilla mahdollisuuksia toimia muissa medioissa Internetin lisäksi?

Ehdottomasti, esimerkiksi päivittäin ilmestyvä perinteinen sanomalehti sopisi kuville kuin nyrkki silmään, mutta sopivaa tarjoajaa/yhteistyökumppania vielä odotellaan. Monet lehdet ovat laman aikana joutuneet karsimaan vapaavalintaisista lisähankinnoista ja monet tahot haluaisivat kustantaa kuvien käyttöoikeudet ”näkyvyyteni mahdollisella parantumisella” joka ei mielestäni ole kovinkaan reilu asenne. Sanomalehtien lisäksi myös muut mediat ovat mahdollisia julkaisukanavia.

Onko projekti poikinut uusia työtarjouksia alan toimijoilta?

Ei ole. Ehkä tilanne muuttuu näkyvyyden ja tunnettavuuden lisääntyessä. Suomessa saa olla melkoinen sankari, että pelkällä piirtämisellä eläisi. En sano, ettei se olisi mahdollista mutta nostan hattua heille jotka siihen pystyvät!

Kiitos teille erittäin positiivisesta kokemuksesta yhteistyökumppanina. Sen lisäksi, että Scene Group sponsoroi koko palvelua, olen saanut hyviä teknisiä neuvoja ongelmissani. Sivustoni vakaus ja toimintavarmuus parani moninkertaisesti siirtäessäni sivuston SG:lle ja latausnopeudet paranivat positiivista palautetta niittäneeksi teidän neuvoillanne ja avuillanne!

Millaisia teknisiä ratkaisuja sivuston konepellin alta löytyy?

Sivusto on rakennettu Wordpress –julkaisujärjestelmän varaan. Keskustelufoorumin taustalla pyörii Bbpress, minkä käyttäjätiedot on integroitu Wordpress-käyttäjiin. Rekisteröineet käyttäjät voivat siis käyttää kaikkia sivuston palveluita yhdellä tunnuksella. Lisäksi käytössä on koko joukko erilaisia lisäosia. Haasteen on tuonut löytää sopiva, luotettava ja paras plugin eri tehtäviin. Toisinaan olenkin joutunut turvautumaan myös maksullisiin lisäosiin.Sivustosi pyörii Scene Groupin webhotellin päällä. Kuinka paljon kävijöitä sivustosi kerää päivittäin ja kuinka pitkälle näet webhotellin riittävän julkaisualustana?

Kiitos teille erittäin positiivisesta kokemuksesta yhteistyökumppanina. Sen lisäksi, että Scene Group sponsoroi koko palvelua, olen saanut hyviä teknisiä neuvoja ongelmissani. Sivustoni vakaus ja toimintavarmuus parani moninkertaisesti siirtäessäni sivuston SG:lle ja latausnopeudet paranivat positiivista palautetta niittäneeksi teidän neuvoillanne ja avuillanne!

Keskimääräisesti sivuilla viihdytään yli 3,5 minuuttia ja keskimääräinen sivukatselumäärä pyörii 8-9 sivun välillä. Päivittäin kävijöitä on nykyisin 100-150 luokkaa, mutta näkyvyden lisääntyessä luvut pyörivät 200-300 välillä ja kävijäpiikit mm. lehtiartikkelien julkaisujen yhteydessä n. 1200-1700 kävijän päivälukemissa. Tavoitteena on yli 3000 päivittäistä kävijää ja uskon nykyisen julkaisualustan ja palveluntarjoajan suoriutuvan tästä kevyesti. Tavoitteita pitää olla ja sopivan julkaisijakumppanin myötä mikään ei ole mahdotonta!

Lopuksi pyydän keksimään YhdysSanaKuvan jossa esiintyy sana webhotelli ja piirtämään lukijoillemme aiheeseen liittyvän kuvan. Tuleeko sopivaa YhdysSanaKuvaa mieleen?

Jaa-a! Pistit pahan. Miten olisi webhotellisiivous?

Kuva osui aivan nappiin, kiitos Teemulle haastattelusta ja upeasta kuvasta!


Sivustopäivitys osa 1/2010

15.03.2010

SG:n ensimmäinen suuri sivustopäivitys vuodelle 2010 julkaistiin tänään. Päivitimme sivuston visuaalista ilmettä tavoitteena parantaa sen käytettävyyttä ja asiakasläheisyyttä. Uudella sivulla tuodaan entistä paremmin esille mm. hintatietoja sekä ajankohtaisia tarjouksia.

Lisää parannuksia on luvassa vielä kuluvan vuoden aikana! Lähetä ajatukset ja toiveet sivustoa koskien asiakaspalveluumme, asiakaspalvelu@scenegroup.fi.


PHP 5.2.13 palvelimille

15.03.2010

Päivitimme viikonlopun huoltokatkossa palvelimille käyttöön PHP 5.2.13 - version Atlanta-palvelinta lukuunottamatta, jonka PHP päivitetään myöhemmässä vaiheessa.

Samalla kehotamme asiakkaitamme valmistelemaan PHP-sovelluksiaan yhteensopiviksi PHP:n 5.3-sarjan kanssa.

Tutustu PHP 5.2.13- version muutoksiin täällä.


Uudet palvelinratkaisut ovat täällä!

30.01.2010

Uudistimme palvelinratkaisuja rankalla kädellä. Virtuaalipalvelinten alustana ovat nyt ympäristöystävälliset Intel Xeon L5410 Quad Core suorittimet ja huippunopeat SAS kiintolevyt, joiden kiekot pyörivät 15,000 kierrosta minuutissa. Vertailun vuoksi monien vuokrapalvelintenkin hyödyntämien SATAII-kiintolevyjen nopeus on 7200 kierrosta minuutissa.

Lisäksi esittelemme uuden Virtualization Ready-merkinnän palvelimissamme, joka antaa uusia ulottuvuuksia dedikoitujen palvelinten käyttöön. Täysin uutena ratkaisuna tarjotaan palvelimia rajattomalla ylläpidolla ja tuella, johon sisältyy myös CDP-varmuuskopiointi, RedHat Enterprise Linux ja cPanel hallintapaneeli yhdellä kiinteällä kuukausimaksulla.

Lue tiedotteemme uudistuksista ja niiden tuomista mahdollisuuksista!


Rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2010!

24.12.2009

Asiakaspalvelun puhelimet hiljentyvät joulupyhien ajaksi ja puhe palaa headsetteihin taas maanantaina 28.12.2009. Kiireiset huoltotoimenpiteet suoritetaan juhlapyhistä huolimatta ja palvelimia valvotaan normaalisti ympäri vuorokauden.

Joulu on perinteisesti ollut se aika vuodesta, jolloin autetaan myös vähäosaisempia. Vuoden 2009 aikana vallinnut talouskriisi on lisännyt apua tarvitsevien määrää. Scene Groupilla päätimme tänä vuonna lahjoittaa 100 euroa Suomen Pelastusarmeijan internet-keräykseen perustamalla oman potin johon voit osallistua omalla panoksellasi tai perustaa oman potin. Lisäksi olemassa on useita muita hyväntekeväisyysjärjestöjä joissa kaikki lahjoitukset, niin pienet kuin suuret, ovat tervetulleita ja tärkeitä.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2010!


PHP 5.2.12 palvelimille

21.12.2009

Viikonlopun huoltokatkoksen yhteydessä kaikilla webhotellipalvelimilla otettiin käyttöön PHP 5.2.12, joka sisältää mm. yli 60 bugikorjausta. Tutustu ChangeLogiin täällä.


Scene Groupin potti Joulupadassa

01.12.2009

Jokavuotinen Suomen Pelastusarmeijan internet-keräys on jälleen käynnistynyt. Kerätyt lahjoitukset käytetään vähäosaisten lapsiperheiden ja syrjäytyneiden ihmisten auttamiseksi joulun alla. Lahjoitamme 100 euroa keräykseen ja haastamme kaikki asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja kilpailijamme osallistumaan pottiin parhaaksi katsomallaan summalla!


Value-palvelimia alkaen 149EUR,- per kuukausi

26.10.2009

Jokavuotinen Suomen Pelastusarmeijan internet-keräys on jälleen käynnistynyt. Kerätyt lahjoitukset käytetään vähäosaisten lapsiperheiden ja syrjäytyneiden ihmisten auttamiseksi joulun alla. Lahjoitamme 100 euroa keräykseen ja haastamme kaikki asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja kilpailijamme osallistumaan pottiin parhaaksi katsomallaan summalla!

Ota yhteys myyntiin palvelimien räätälöimiseksi. Value-palvelimien tarjonta vaihtelee päivittäin joten toimi nopeasti!


PHP 5.2.11 palvelimille

24.10.2009

Viime yön huoltokatkossa kaikilla webhotellipalvelimilla otettiin käyttöön PHP 5.2.11. Uusin versio sisältää mm. 75 bugikorjausta. Tutustu ChangeLogiin täällä.


Miami-palvelimelle lisää keskusmuistia

19.10.2009

Tuplasimme perjantain ja lauantain välisen yön huoltokatkossa Miami-palvelimen keskusmuistin neljästä gigatavusta kahdeksaan. Muistin korottaminen vastaa palvelimen lisääntyneeseen resurssien käyttöön ja lisää palvelimen suorituskykyä.


Haastattelussa Float Softwaren Markus Sällinen

07.09.2009

Saimme mahdollisuuden haastatella Float Softwaren perustajaa, Markus Sällistä. Markus on Scene Groupin pitkäaikainen asiakas palvelinratkaisuissa. Float Software on Kokkolalainen WWW-ohjelmointiin erikoistunut yritys, joka toimittaa selainpohjaisia ratkaisuja yritysten web-julkaisuun. Lue haastattelusta miten Floatilla valitaan hosting-alusta, projektien frameworkit ja miten taantuma on vaikuttanut alan toimintaan!

Käytätte useissa projekteissanne Open Source - pohjaista AngelineCMS-frameworkia, jonka kehitystä Scene Group tukee. Miksi valitsitte juuri Angelinen omaksi sovellusalustaksenne?

Selasin aikoinaan läpi kymmeniä ellei satoja PHP-sovellusalustoja ja aina kohtasimme ongelmia siinä vaiheessa kun piti käytännössä alkaa räätälöimään asiakkaiden tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja. Angeline tarjoaa helpolla tavalla kaiken tarvittavan ja perustuu standardeihin eikä omiin virityksiin. Angelinen valttina on ollut myös suora kontakti kehittäjiin IRCin kautta.

Mitä teknologioita ja ohjelmointialustoja käytätte projektienne toteutuksessa Angelinen hyödyntämän PHP:n lisäksi?

Kyllä näitä teknologioita, lyhennyksiä ja kirjainyhdistelmiä vilisee päivittäin. MySQL, SQLite, XSL, XML, Soap, C/C++ ...

Eri web-projekteissa osalla yrityksistä on jo olemassa oleva hosting-ratkaisu. Kuinka usein asiakkaanne haluavat kokonaisvaltaisen ratkaisun sivuston tai online-järjestelmän toteutuksesta hostingiin?

Harvemmin, mutta useasti asiakas ei ole ajatellut tilannetta loppuun asti käyttäjämäärien, turvallisuuden jne. suhteen ja sillon on ollut helppo konsultoida Scene Groupin kanssa sopivan alustan valitsemisesta kyseiselle projektille.

Millä kriteereillä valitsette projektienne hosting-alustan?

Asiakaspalvelu ja osaaminen on tärkeintä. Olemme olleet tyytyväisiä SG:n tarjoamiin hosting-ratkaisuihin ja vastaavaa palvelutasoa ei ole muilta käyttämiltämme palveluntarjoajilta löytynyt.

Millaisena näet web-sovelluskehityksen tulevaisuuden ja kilpailutilanteen taantuman jälkeisessä Suomessa? Onko ulkoistaminen Intiaan ja muihin halpatuotantomaihin lisääntymässä vaikeasta taloustilanteesta johtuen?

Asiakaspalvelu ja osaaminen on tärkeintä. Olemme olleet tyytyväisiä SG:n tarjoamiin hosting-ratkaisuihin ja vastaavaa palvelutasoa ei ole muilta käyttämiltämme palveluntarjoajilta löytynyt.

Taantumaa en ole vielä nähnyt ja voisin omalta osaltani sanoa, että olemme kokeneet kasvua taantuman seurauksena. Yrityksillä ei ole ennen taantumaa ollut niin laajaa tarvetta eikä aikaa kehittää online-toimintojaan kuin nyt kiristyneessä kilpailutilanteessa. Monet yritykset ovat nyt ymmärtäneet WWW:n merkityksen ja sen suomat kilpailuedut asiakashankinnassa.

Taantuma ei mielestäni iske pienempien yritysten kimppuun samalla tavoin kuin isompien yritysten, joiden tilauskannoissa tulee varmasti näkymään laskua varsinkin isojen WWW-projektien osalta.

Omalta osaltani en ole havainnut halpatuotantomaiden tarjonnan vaikuttaneen Suomen kilpailutilanteeseen merkittävästi. En myöskään näe syytä omassa toiminnassa hyödyntää halpatuotantomaiden osaamista tällä hetkellä.

Mikä on ollut yrityksenne mieleenpainuvin tai haasteellisin projekti?

Yksi haasteellinen projekti on menossa juuri parhaillaan, olemme rakentamassa suurta kalastusaiheista verkkokauppaa yritykselle jossa olen mukana omistajana.

Kiitokset Markukselle ja koko Float Software Oy:lle tämän haastattelun mahdollistamisesta! Lisää tietoa Float Softwaresta löytyy osoitteesta www.float.fi


Apua, en saa yhteyttä palvelimelle!

29.06.2009

Tämä on meille tuttu tukipyyntö. Asiakas on unohtanut salasanansa ja jatkanut kirjautumisyrityksiä, jonka seurauksena palomuuri ja siihen yhdistetty tunkeutumistorjuntajärjestelmä on estänyt asiakkaalta pääsyn palvelimelle. Esto on aina asiakkaan IP-osoitekohtainen.

Eston aktivoitumisen jälkeen asiakas ei saa palvelimelle mitään yhteyttä omasta IP-osoitteestaan. Eston poistaminen vaatii yhteydenoton asiakaspalveluun - vaan ei enää. Tuotekehityksemme on kehittänyt uuden selaimella toimivan palomuurin avaus-työkalun, jonka avulla asiakas voi omatoimisesti tarkistaa onko IP-osoite estolistalla vai ei ja lähettää vapautuspyynnön. IP-osoite poistuu estolistalta minuutin kuluessa vapautuspyynnöstä.

Uuden työkalun ansiosta asiakaspalvelumme vastaanottamien tukipyyntöjen määrä vähenee, näin mahdollistaen entistä nopeammat vastejat saapuviin tukipyyntöihin. Samalla asiakkaan ei tarvitse odottaa asiakaspalvelua vapauttamaan IP-osoitetta estolistalta vaan sen voi tehdä itse kellonajasta riippumatta.

Miksi IP-osoite voi sitten joutua estolistalle? Tunkeutumistorjuntajärjestelmä on käytössä, koska palvelimiin kohdistuu jatkuvasti ns. brute force-hyökkäyksiä, joilla tietoturvarikolliset yrittävät saada pääsyn palvelimelle kokeilemalla mahdollisimman useita eri käyttäjätunnus- ja salasanayhdistelmiä. Järjestelmä antaa kokeilla eri yhdistelmiä vain 5-10 kertaa, jonka jälkeen hyökkäysyritys katkaistaan asettamalla esto. Asiakas voi tahattomasti joutua listalle jos on unohtanut kirjautumistietonsa ja yrittää selvittää salasanaa kokeilemalla eri yhdistelmiä läpi.

Palomuurin avaus-työkalu löytyy osoitteesta http://palomuuri.scenegroup.fi. Käytä työkalua aina siltä tietokoneelta millä esto on aktivoitunut.


Lisää henkilöstöä myyntiin

11.06.2009

Käynnissä olevasta talouskriisistä huolimatta kasvatamme henkilöstöämme myynnin puolella. Uudet myyjät tulevat keskittymään erityisesti yritysmyynnin kehittämiseen. Scene Groupilla Olli tulee keskittymään erityisesti yritysmyynnin kehittämiseen.


Hostingin synkkä päivä

09.06.2009

Hosting-maailmassa eletään synkkiä päiviä. Eilen tiedotimme HyperVM-paneelin poistamisesta käytöstä siinä esiintyneistä haavoittuvuuksista johtuen. Uutta tietoa on valunut maailmalle tilanteesta, eikä se ole ihan positiivista: HyperVM:n kehittäjän, intialaisen LXlabs - yhtiön 32-vuotias perustaja ja johtaja K T Ligesh on hirttänyt itsensä. Asiasta kertoi The Times of India.

Tiedot LXlabsin muusta henkilökunnasta vaihtelevat. Joidenkin tietojen mukaan yrityksellä on ainakin yksi toinen työntekijä, mutta yrityksen sivuja ei ole päivitetty tai uusia tiedotteita lähetetty. Monet alalla olevat toivovat, että HyperVM ja muut LXlabsin tuotteet julkaistaisiin open sourcena, jolloin avoimen lähdekoodin yhteisö voisi korjata nyt esiintyneet haavoittuvuudet ja tuhannet asiakkaat jatkaa ohjelmiston käyttöä.

Samaan aikaan muutamat onnettomat palveluntarjoajat ovat kärsineet raskaasti haavoittuvuuksista: mm. brittiläinen VASERV on ilmoittanut, että heidän palvelimiltaan on poistettu jopa 100,000 sivustoa.

HyperVM:n tulevaisuus on varmasti vaakalaudalla ja VPS-markkinoilla on luvassa paljon liikehdintää. Voittajia tilanteessa on muiden paneelien valmistajat, joista suurimpana Parallelsin Virtuozzo.

Scene Group on jo ennen ongelmien ilmaantumista aloittanut uusien paneelivaihtoehtojen tutkimisen ja suunnitelmat paneelin vaihtamisesta ovat olleet työn alla jo jonkin aikaa. HyperVM:n ikävä kohtalo tulee todennäköisesti nopeuttamaan tätä prosessia.

R.I.P. K T Ligesh.


Scene Group uudistaa ilmeensä

01.06.2009

Scene Groupin uusi, pitkään suunniteltu sivusto ja uusittu palveluvalikoima näkivät tänään päivänvalon! Uusi konsepti vahvistaa entisestään SG:n brändiä hosting-alan johtavana palveluntarjoajana. Vanha sivusto ei enää vastannut yrityksen focusta ja kuvannut palveluita oikealla tavalla.

Uutta sivustoa kehitettäessä halusimme erityisesti kiinnittää huomiota asioiden esittämiseen sellaisessa formaatissa, joka olisi kaikille helppo ymmärtää ja käyttää. Hosting-yritysten ongelma on jo pitkään ollut se, että asiakkaan on oletettu tietävän kaiken megatavuista, tietokannoista ja muista alan termeistä. Todellisuudessa loppukäyttäjillä ei usein ole kattavaa teknologian ymmärtämistä organisaatiossa käytettävissä. Tässä kohtaa palveluntarjoajan vastuu on kertoa palveluiden sisällöstä niin, että sisältö on ymmärrettävissä ilman datanomin tutkintoa.

Kiinnitimme samalla erityisesti huomiota siihen, miten palveluitamme käytetään. Yritysasiakkaidemme tärkeimpiä palveluita on sähköposti, jonka käytettävyyttä lähdimme kehittämään vastaamaan yritysten tarpeita. Palvelinpuolella sähköpostimme tuki jo POP3- ja IMAP4 - protokollia ja SSL-yhteyksiä ja viestit tarkistettiin automaattisesti roskapostin ja virusten varalta. Yhteen osa-alueeseen emme kuitenkaan olleet tyytyväisiä: tarjolla oleviin webmail-sovelluksiin. Puutuimme asiaan kehittämällä täysin uuden webmail-sovelluksen, jonka avainsanat ovat helppokäyttöisyys, nopeus ja sulautuminen muihin järjestelmiimme. Webmail-sovellus toimii suomen ja englannin kielillä.

USA:n hosting-markkinoilla palvelinasiakkaat ovat jo vuosia voineet rakentaa oman palvelimensa haluamistaan komponenteista. Asiakas voi valita palvelimensa eri komponentit ja nähdä eri valintojen vaikutuksen palvelimen kuukausimaksuun välittömästi. Tämä helpottaa merkittävästi asiakkaidemme toimintaa heidän suunnitellessaan uusien palvelinten hankintaa.

Kiinnitimme myös huomiota asiakkaidemme kasvavaan tarpeeseen hajauttaa palvelimiaan maantieteellisesti. Neuvottelimme useiden palvelinkeskusten kanssa ja lopulta lisäsimme tarjontaamme palvelintilat Dallasissa ja Lontoossa. Asiakkaidemme pyynnöstä olemme myös neuvotelleet suomalaisten palvelinkeskusten kanssa, mutta toistaiseksi laatukriteereitämme täyttävää palvelintilaa ei ole löytynyt. Suurin puute kotimaisissa palvelintiloissa on ollut riittävän sähkönsyötön varmistuksen puute ja ympärivuorokautisen henkilökunnan puute tai kohtuuton hintataso.

Vuoden 2008 kesällä Scene Groupille syntyi serkku, Scene Group LLC Yhdysvaltoihin. Scene Group LLC keskittyy erityisesti toimintaan Yhdysvaltojen markkinoilla sekä kansainvälisillä markkinoilla. LLC edustaa myös Scene Group Oy:ta paikallisella tasolla. Yritykset jakavat resursseja mm. management- ja datacenter-palveluissa sekä tuotekehityksessä.

Webhotellien saralla sivuston uudistuksen myötä Silver-paketti jää historiaan. Huippuedullinen Silver-paketti oli vuosien saatossa jäänyt kuukausimaksultaan edullisemmaksi kuin Big Mac- tai Kerrosateria. Korkealuokkaisen palvelun tuottaminen ja tukeminen ei enää ollut mielestämme järkevää tässä hintaluokassa. Tuleeko Silver-paketti joskus takaisin? Mahdollisesti, mutta hinta ylittänee Big Mac - indeksin.

Satoja tunteja on käytetty uudistusten luomiseen. Uudistunut brändi, sivusto, webmail, laajentuminen Yhdysvaltoihin, uudet palvelintilat ja tilaustyökalut ovat toimintamme uudet kivijalat. Laboratoriomme todo-listalla on pitkä lista uusia palveluita ja ominaisuuksia, joiden julkistamista maltamme tuskin odottaa. Seuraa menestystarinaamme kun lisäämme hostingiin uusia mausteita niin Suomessa kuin ulkomaillakin!